
Voor het Stadhuis in Roeselare werkten we samen met B-architecten, waarbij Bressers architect instond voor het naadloos samengaan van de erfgoedgebouwen op de site met het nieuwe volume. Op een functionele en duurzame wijze integreren we beiden met elkaar.
Eén van de speerpunten in de architecturale visie was een duidelijke toegang aan de marktzijde. De overdekte toegang daar geeft uit op een overdekt atrium, dat de oude gebouwen met de nieuwe verbindt.
De ceremoniële functies, zoals ontvangstruimtes, vergaderzalen en de trouwzaal, werden ondergebracht in het 18de-eeuwse stadhuis, waarvan het dak volledig gerenoveerd werd met verbetering van isolatie en structurele integriteit. In het interbellum belfort bevinden zich vandaag de bestuurlijke functies, zoals de gemeenteraadszaal en schepenzaal. Een klein deel van het belfort besloten we te demonteren voor de nieuwe ingang, waarbij de gedemonteerde onderdelen werden hergebruikt om de achtergevels te reconstrueren.
De structuur van het belfort werd versterkt met stalen elementen en carbonwapening om te voldoen aan de huidige stabiliteitsnormen. Het interieur verwijst naar de oorspronkelijke indeling en het dak werd geïsoleerd voor energiebesparing. De nieuwe uitbreiding herbergt administratieve functies en loketten voor burgerzaken.
Duurzaamheid is een belangrijke focus, met het hele complex aangesloten op het lokale warmtenet van Roeselare. Het project is volledig in BIM uitgewerkt, van ontwerp tot uitvoering, voor efficiënte coördinatie en toekomstig onderhoud door de stad.