Een vernieuwde website
Ondanks onze hoge leeftijd zijn we vitaler en dynamischer dan ooit. En dat zetten we – bijna letterlijk – in de verf. We hebben een nieuw, herkenbaar, tijdloos en vooral inspirerend logo dat uitstraalt waar Bressers architecten voor staat. Klaar om ons jubileumjaar in stijl te vieren.
Gepaard met ons nieuwe logo, lanceren we ook een vernieuwde website. Een plek die – net als onze projecten – verleden, heden en toekomst samenbrengt. Je ontdekt er meer dan onze projecten; je maakt er ook kennis met ons team, onze visie en onze aanpak.
De Bressers Collectie: digitalisering en ontsluiting van een eeuw architectuur
We grijpen dit jubileumjaar ook aan om ons rijke archief te ontsluiten. We brengen ons archief onder in een vzw: de Bressers Collectie. Deze biedt een unieke blik op een eeuw Vlaamse architectuur- en erfgoedgeschiedenis. We hebben een fotostudio opgericht, waar we duizenden plannen en tekeningen digitaliseren. Op die manier maken we het Bressers erfgoed beschikbaar voor architectuurliefhebbers, onderzoekers en toekomstige generaties. Dit mede dankzij het pilootproject Nalatenschappen van het Departement Cultuur, Jeugd en Media, en met de steun van zeer gewaardeerde partners als het KADOC en het VAi.
Vieren, in stijl
Toen het architectenbureau door Adrien Bressers werd opgericht in 1925 was het een ambitieus project, gedreven door een sterke visie: het verleden behouden en tegelijkertijd de toekomst bouwen. Vandaag is die visie levendiger dan ooit. We hebben tal van uitdagingen overwonnen, iconische gebouwen getransformeerd en onze stempel gedrukt op het architectuurgebeuren in Vlaanderen en daarbuiten.
Maar Bressers is meer dan gebouwen. Het is een verhaal van gepassioneerde mensen, van architecten, medewerkers, creatievelingen, partners en opdrachtgevers die samen betekenis geven aan projecten.
En precies daarom willen we dit jubileum niet alleen herdenken, maar ook samen vieren. Tijdens het weekend van Open Monumentendag brengen we 100 jaar Bressers architecten tot leven op een bijzondere plek: de Sint-Niklaaskerk in Gent. Wat er precies op het programma staat, ontdek je binnenkort. Eén ding is zeker: het wordt de moeite.